Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Τεστ προσωπικότηταςΣτην κοινωνία μας, κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται κυρίως με βάση τη λογική και ακολουθώντας τους κανόνες. Κάποιοι άλλοι εμφανίζονται δημιουργικοί αλλά ίσως και  περίεργοι. Πιθανώς, οι χαρακτηρισμοί να είναι περισσότερο απόλυτοι απ’ όσο πρέπει, ωστόσο υπάρχει μια εξήγηση που τους αιτιολογεί. 

Επιστήμονες αναφέρουν, ότι μία από τις δύο πλευρές του εγκεφάλου μας, το δεξί ή το αριστερό ημισφαίριο, κυριαρχεί, κι αυτό διαμορφώνει, ως ένα βαθμό, την προσωπικότητά μας. 

Οι άνθρωποι στους οποίους κυριαρχεί το δεξί ημισφαίριο, συνήθως, εμφανίζονται ενστικτώδεις και παράλληλα δημιουργικοί και περίεργοι. Εκείνοι στους οποίους κυριαρχεί το αριστερό εμφανίζονται περισσότερο λογικοί, ορθολογικοί και να ακολουθούν στρατηγικές. 

Το τεστ φτιάχτηκε από την ιστοσελίδα Sommer-Sommer, και βασίζεται στο ότι διάφορες λειτουργίες μας «εκπορεύονται» είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, και στο ότι το δεξί ημισφαίριο ελέγχει τους μύες της αριστερής πλευράς του σώματος και το αντίστροφο.


Σε γενικές γραμμές, τονίζει η Daily Mail, το αριστερό ημισφαίριο κυριαρχεί στη γλώσσα, στην αποκωδικοποίηση των ηχητικών σημάτων που λαμβάνουμε και στις περισσότερες από τις λειτουργίες του λόγου. Επίσης εκτελεί λογικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς, ενώ συνδέεται και περισσότερο με τη μνήμη. 


Το δεξί ημισφαίριο σχετίζεται με τις χωρικές δεξιότητες, την αναγνώριση προσώπων και την επεξεργασία της μουσικής. Ασχολείται επίσης με κάποια μαθηματικά αλλά κυρίως με εκτιμήσεις και συγκρίσεις. Συμβάλλει επίσης στην κατανόηση των οπτικών σημάτων και στην απόδοση νοήματος σε ό,τι βλέπουμε.


Υπάρχει βέβαια και η άποψη νευροεπιστημόνων πως δεν είναι τόσο διακριτή η λειτουργία των δύο ημισφαιρίων και πως οι εγκεφαλικές λειτουργίες δεν επιμερίζονται δεξιά ή αριστερά αλλά ολοκληρώνονται στο σύνολο του εγκεφάλου.

Κάντε το τεστάκι στον παρακάτω σύνδεσμο, και παρακαλώ να είστε ειλικρινείς..!!

About the Author

Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς

Author

Φυσικός

 
Φυσική Επιστήμη - Physics Mag © 2015 - Designed by Templateism.com
Επικοινωνία: info@physicsmag.com